Gør det billigt når du tager på eventyr 

Gør det billigt når du tager på eventyr 

Ordet pirat dækker faktisk over noget mere end hvad vi lige går og tror. Pirat har fået en negativ betydning, fordi vi først og fremmest er vokset op med, at pirater er som skurke i alle vores eventyr der fortælles til børnene.  

Gå på eventyr i piratens betydning 

Piraterne findes ikke kun i vores eventyr, men fordi vi ikke støder på dem i det danske farvande på samme vis som man gør syd for ækvator, så er det kun fortællingernes udgave af pirater vi har i tankerne når vi hører ordet ”pirat”.  

Det er de færreste der kan finde den positive vinkling på pirater, andet end når de små purke til fastelavn, styrer deres outfit med klap for øjet og krogen i hånden. Men faktisk kommer ordet pirat fra det græske sprog, hvor det betyder at man tager ud på eventyr og har en positiv betydning. 

At drage ud i verden på eventyr, er noget vi stort set alle kan have lyst til på et tidspunkt i vores liv. Vi er nysgerrige væsener og det er blevet lettere end nogensinde før, at krydse forskellige grænser i verdenen. Derfor ses der også en del unge personer der, når de vil holde et sabbatår efter flere års skolegang med skoletræthed, pakker rygsækken og siger på gensyn til familie og venner. De pirater den egentlig.  

Gør eventyret billigt, ved at research før start 

At drage på eventyr er ikke en billig affære og der kan derfor være nogle ting der vil være smarte at få klaret under forberedelserne til tage af sted. Det kan f.eks. være at man bruger de apps hvor man kan se hvilke huse der tilbyder en sofa for natten.  

Rejser man alene, er der dog en del forbehold man bør tage, for at passe på sig selv på turen og det er egentlig i mange henseender noget der bør overvejes, hvorvidt turen skal foretages alene eller om man bør finde en rejsemakker. 

Nogle vælger at se på lån som f.eks. kviklån, hvis de vil afsted nu og her og ikke vil overnatte på andre folks sofaer. Et kviklån er forholdsvis hurtigt at søge om og fra man har fået godkendt ansøgningen til at pengene står på kontoen, går der ikke særlig lang tid.  

Det kan dog have nogle forholdsvis store omkostninger med sig at vælge lån som kviklån. Så selv om at det hele skal gå hurtigt, så bør man sætte sig grundigt ind i de forskellige långiveres krav, før man træffer en beslutning og låner penge til eventyret.