You are currently viewing Alt man bør vide om IP-adresse

Alt man bør vide om IP-adresse

Alle som surfer på internettet får automatisk tildelt en IP-adresse. Det er en identificering af given aktiv enhed online. Der findes forskellige typer af IP. IP-adressen kan opsamle informationer om ens færden online. Derved er man hverken anonym eller beskyttet på internettet. Både printere, routere, tablets og telefoner har en særlig IP-adresse. 

Læs mere om IP-adresse på internettet. Her kan man desuden finde sin egen IP-adresse. Den består af nogle tal og punktummer. Det er lidt det samme som et telefonnummer. Dette nummer gør det muligt for andre aktive enheder på internettet at kommunikere med en. Internet Protokol er internettets helt eget sprog.  

Fast og dynamisk IP 

Der er som nævnt forskellige typer IP. Den dynamiske er en, som de fleste af os benytter sig af. En dynamisk IP ændres konstant. Det gør den eksempelvis når man slukker og tænder for sin telefon. Internetforbindelsen kan derfor være en smule ustabil ved den dynamiske. Derfor kan det i mange tilfælde være en fordel at benytte sig af fast IP-adresse.  

Stabil internetforbindelse 

Den faste IP får man tildelt ved at eksempelvis være tilkoblet et bestemt Wi-Fi. Derfor bruger man ofte dette på arbejdspladser. Her ønsker man især, at internetforbindelsen er stabil. Her vil man ofte gerne undgå, at internetforbindelsen ryger af og på. Man er ikke privat online, når man surfer rundt med en almindelig IP-adresse.  

Det er vigtigt at være opmærksom på sin sikkerhed på internettet. Nogle gange tænker man ikke over, hvilke personlige oplysninger man deler online. Derfor er bevidsthed omkring IP-adressen essentiel for at undgå problemer. Mange har ikke lyst til at andre skal se, hvad man laver på internettet. Heldigvis er der en måde, hvor man kan undgå dette.  

Skjul din IP-adresse 

Ønsker man at være mere privat på internettet, er der nogle løsninger til dette. Hele ens internethistorik og andre oplysninger fra nettet kan blive opsporet af andre. På den måde kan man risikere at blive overvåget. Vil man undgå dette, kan man benytte sig af en VPN. Her bliver al ens færden kørt over en ekstern server.  

Man bruger derfor en fremmed IP-adresse. Alle data og historik krypteres ved hjælp af sin VPN. Dette betyder at alle følsomme data bliver slettet. Derfor behøver man ikke at bekymre sig om, at andre læser eller bruger ens private oplysninger. Andre kan derved heller ikke vide, hvor i verden man er placeret. En VPN-beskyttelse sørger for en mere tryg færden online.